Novice10.4.2018

V namen osveščanja javnosti ob Svetovnem dnevu zavedanja o avtizmu, smo se starši, otroci z avtizmom in podporniki v soboto, 7. 4. 2018 zbrali in se dobre volje sprehodili skozi mestno jedro.
Kljub odsotnosti mnogih članov zaradi pouka v šolah in množičnih viroz, se nas je zbralo več kot petdeset. Dogodka se je udeležila tudi dr. Jasna Murgel, poslanka SMC, Alenka Werdonig, dipl. psih. in vodja projekta Strokovni center za avtizem ter strokovni delavci in učitelji, ki delajo z otroci z avtizmom. Imeli smo čudovito sobotno dopoldne. Za prijetno presenečenje je poskrbela pevka Nika Zorjan. Pričakala nas je v Kavarni Nana na Glavnem Trgu in nas razveselila s svojo glasbo.

Člani Društva za pomoč otrokom z avtističnimi motnjami Školjke, se zahvaljujemo udeležencem sprehoda, pevki Niki Zorjan ter gospe Devani in gospodu Sebastijanu, lastnikoma Kavarne Nana.


sprehod z modrimi baloni 1
sprehod z modrimi baloni 2
sprehod z modrimi baloni 3
sprehod z modrimi baloni 4
sprehod z modrimi baloni 5
sprehod z modrimi baloni 6
sprehod z modrimi baloni 7
sprehod z modrimi baloni 8
sprehod z modrimi baloni 9
sprehod z modrimi baloni 10
sprehod z modrimi baloni 11
sprehod z modrimi baloni 12
sprehod z modrimi baloni 1310.4.2018

Zveza NVO za avtizem Slovenije                                                                 RSMZZ


VABILO


Zveza nevladnih organizacij za avtizem Slovenije vas v okviru projekta
»Avtizem – SAM z drugimi«

vljudno vabi na dogodek


»SAM – TRŽNICA«

v soboto, 14. aprila 2018, avla Pedagoške fakultete v Ljubljani od 10. do 15. ure.Dogodek »SAM – tržnica« je prvi tovrstni dogodek v Sloveniji. Namenjen je informiranju in predstavitvi različnih oblik pomoči, ki so v Sloveniji trenutno na voljo za pomoč otrokom in odraslim s spektroavtistično motnjo. Vsak otrok ali odrasli z avtizmom je poseben in potrebuje individualen pristop in obravnavo. Na »SAM – tržnici« se boste lahko osebno spoznali z izvajalci najrazličnejših oblik pomoči in terapevtskimi pristopi, ki jih lahko uporabite v življenju ali pri delu z osebo s SAM.

»SAM- tržnica« vabi starše, vzgojitelje, učitelje, specialne pedagoge, zdravnike, pediatre, javne uradnike, da se spoznajo s čim večjim številom aktualnih informacij o različnih načinih pomoči osebam s SAM.

Na tržnici se bodo s svojimi dejavnostmi predstavili člani Zveze NVO za avtizem Slovenije in mnogi drugi, skupaj 23 izvajalcev najrazličnejših oblik pomoči in terapevtskih pristopov za otroke in osebe s SAM. Predstavitve na stojnicah bodo pospremljene z razstavo, predavanji, medijskimi objavami in s spremljevalnim programom, ki se bo odvijal na manjšem odru.

Vstop je prost, predhodnih prijav ne zbiramo. Več od dogodku si lahko preberete tudi na naši spletni strani http://www.zveza-avtizem.eu.

Veseli bomo vaše družbe, vaših vprašanj in izmenjavi najrazličnejših informacij za čim uspešnejše delo in življenje z otroci, mladostniki in odraslimi s SAM.

Vljudno vabljeni, dobrodošli!


Sandra Bohinec Gorjak, univ. dipl. kom.
predsednica Zveze NVO za avtizem Slovenije


Oglejte si naš arhiv novic.